12 november 2012

21-10-212 Brand in woontoren De Regent in Eindhoven

Hulpdiensten rukken uit voor brand appartementencomplex
Rond 17.05 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een uitslaande brand in appartementencomplex De Regent, in het centrum van Eindhoven. De brand zou zijn ontstaan in een woning op de bovenste verdieping van het meer dan 30 verdiepingen tellende gebouw. 

De bewoners van het complex werden gesommeerd het gebouw zo snel als mogelijk te verlaten. Zij werden opgevangen in een veilig gebied buiten het gebouw. In de woning waar de brand uitbrak was tijdens de brand niemand aanwezig. Rond 17.40 uur werd het sein brand meester gegeven door de brandweer. De Technische Recherche van de politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De bewoners van het complex mogen vanavond weer terug naar hun appartementen.




In het centrum van Eindhoven heeft zondagmiddag brand gewoed in flatgebouw De Regent op de hoek van de Emmasingel en de Willemstraat. Om halfzes werd het sein 'brand meester' gegeven. De oorzaak van de brand, die zou zijn ontstaan in een appartement in flat, is nog onbekend.
De woontoren werd geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen, laat de brandweer weten. Brandweerwagens uit Eindhoven-Centrum, Leende, Waalre, Son en Breugel kwamen naar de brand gekomen.

Op balkon appartement
Verslaggeefster Chantal Linschoten liet rond halfzes weten dat er geen vlammen meer te zien waren, maar nog wel veel rookontwikkeling. De brandweer zou op het balkon van een appartement staan te blussen. Drie verdiepingen werden na het sein 'brand meester' door de brandweer verkend.

Toen de brand net was uitgebroken rond vijf uur vertelde verslaggeefster Chantal Linschoten dat de vlammen uit het dak van de 32 woonverdiepingen tellende woontoren sloegen. "Mensen staan vol ongeloof naar boven te kijken", aldus de verslaggever.

Traumahelikopter
Er werd uit voorzorg een traumahelikopter opgeroepen. Veel mensen zagen de rook uit de bovenste verdieping van de woontoren komen. Vooral omdat het druk was in Eindhoven op dat tijdstip, mede door de Dutch Design Week.

Enkele uren na de brand ging de brandweer even terug met één wagen omdat er nog wat brandende resten in het appartement werden gevonden door de politie. Die bezig was met onderzoek in de woning. Deze brandjes konden snel geblust worden. Na het afronden van het onderzoek konden bewoners weer terug naar hun appartementen. 

De Regent werd in 1999 voltooid in het centrum van Eindhoven. Het was op dat moment met 96 meter het hoogste gebouw van Eindhoven. Het stootte daarmee het gebouw van Philips Nederland met 66 meter na 35 jaar van de troon.

Geen opmerkingen: