28 juni 2012

GEM 28 juni 2012 Aanpassingen Willemstraat (2)


Geachte heer/mevrouw,
 Vervanging verkeerslichten
De verkeerslichten op de kruising Willemstraat – Sint Antoniusstraat zijn aan vervanging toe en worden vervangen door moderne verkeerslichten. De hoeveelheid groen per richting zal dan worden afgestemd op de verkeersdrukte. Daarvoor meten we met detectielussen in de weg constant de verkeersdrukte.
Verbetering voor fietsers
Nu we de kruising toch onder handen nemen, willen we ook de veiligheid en de doorstroming verbeteren. De Willemstraat is een deel van zogenaamde primaire  fietsroute. Dat wil zeggen dat we het fietsverkeer hier belangrijker vinden dan het autoverkeer.  Daarom verbeteren we de situatie op de kruising vooral voor de fietsers. Ook leggen we vrijliggende fietspaden aan op de Willemstraat tussen de Sint Antoniusstraat en Vonderweg.
Linksafverbod vanaf Willemstraat richting Antoniusstraat
Voor de verkeersveiligheid is besloten dat  een linksafslaande auto niet meer tegelijk groen mag krijgen met tegemoetkomend autoverkeer of met fietsers/voetgangers. Daarom is een linksafverbod  van de Willemstraat richting Sint Antoniusstraat noodzakelijk. Linksafslaand verkeer houdt het overige verkeer te veel op en er is geen ruimte voor een speciale rijstrook voor linksafslaand verkeer.
Alternatieve route
We begrijpen dat het linksafverbod invloed heeft op de manier waarop u uw woning kunt bereiken of verlaten maar in het belang van de verkeersveiligheid kiezen we voor deze oplossing. In de afwegingen om voor een linksafverbod te kiezen is meegewogen dat er goede alternatieve routes beschikbaar zijn. Verder is uit tellingen gebleken dat het om relatief weinig voertuigen gaat die de linksafbeweging van de Willemstraat naar de Sint Antoniusstraat maken.
De planning
In het najaar zal een verkeersbesluit worden genomen voor de nieuwe situatie.
De werkzaamheden staan gepland voor medio 2013.
Meer informatie
Het verkeersbesluit wordt gepubliceerd op bij de officiële publicaties op Eindhoven.nl  
Meer informatie over de inhoudelijke afwegingen  die gemaakt zijn bij het ontwerp voor de nieuwe situatie op de kruising, vindt u op www.eindhoven.nl/strijp .  Heeft u na het lezen hiervan nog vragen dan kunt u contact opnemen met Margareth Jansen- van der Zande, medewerker verkeersbeheersing, telefoonnummer 2386388 of via e-mail mj.jansen@eindhoven.nl 
Voor alle overige vragen kunt u bellen naar het Klantencontact Centrum van de gemeente Eindhoven, telefoonnummer 14040.
Met vriendelijke groet,
Leontien van Agt
Stadsdeelteam


BRON  

Geen opmerkingen: