1 maart 2011

ED 26-02-2011 'Reguleren coffeeshops kent alleen voordelen'

'Het officieel reguleren van de cannabis kent alleen maar voordelen'. Met deze stelling hoopt Joep Oomen (foto) van de Europese coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid (VOC) een discussie op gang te krijgen in Coffeeshop Pink in Eindhoven zaterdagmiddag.

Rondom de discussietafel hebben zich 16 belangstellenden geschaard. De klanten van Pink luisteren op een afstandje mee. De politiek is vertegenwoordigd door de Eindhovense raadsleden Bianca van Kaathoven (SP) en Ibrahim Wijbenga (CDA).

De Vereniging Opheffing Cannabisverbod (VOC) heeft de lobby professioneel opgezet met flyers, posters, nieuwsbrieven, dvd's en een ronde van regionale debatten die uiteindelijk moeten leiden tot een perfect uitgewerkt voorstel voor politiek Den Haag. De sfeer tijdens het Eindhovense debat is in elk geval heel open. Laat maar komen, is de instelling van de drie gastheren en een dame deze zaterdagmiddag. Twee brandende joints op de voorzitterstafel, laten meteen zien waar het om gaat.

Want waarom wordt er nu toch zo moeilijk gedaan als het gaat om cannabis, wil Joep Oomen van de Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid weten. "Wij willen erkenning als een normaal bedrijf. Als de teelt wordt gelegaliseerd, wordt de illegale markt stukken kleiner. Dat betekent een substantiĆ«le ontlasting van politie en justitie. De schatkist krijgt ook nog eens een behoorlijke som aan belastinggeld. Een schatting is 850 miljoen per jaar." © Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.

Geen opmerkingen: